Skip to main content

Polské ředitelství geodézie a kartografie s 2letým FME předplatným

By 15 prosince, 202022 května, 2021FME

Ústředí polské geodézie a kartografie (GUGiK) je jedním z klíčových zákazníků Globemy a uživatelem FME od roku 2014. GUGiK nedávno podepsal dvouletou smlouvu o předplatném prostřednictvím společnosti Globema. Toto předplatné umožňuje společnosti GUGiK používat neomezený počet licencí FME během dvouletého období. Tento typ smlouvy je první, která byla podepsána se Safe Software (vývojáři FME) prostřednictvím společnosti Globema ve střední a východní Evropě.

Ústředí polské geodézie a kartografie provádí vládní úkony týkající se zeměměřických a geodetických sítí a také ve spolupráci s dalšími odděleními instaluje a spravuje geografický informační systém. Další důležitou odpovědností společnosti GUGiK je poskytování přístupu k aktuálním geodetickým a kartografickým datům a spoluvytváření infrastruktury prostorových informací založené na nejnovějších technologiích a řešeních.

Platforma pro integraci dat v GUGiK

GUGiK je uživatelem FME a FME Serveru od roku 2014. Úřad se také aktivně účastní akcí FME komunity. Zástupci Úřadu se podělili o své znalosti během světového turné FME v letech 2018 a 2019. Prezentace GUGiK o generování a ovládání 3D modelů budov a používání FME pro automatizované generalizace a kartografické úpravy topografických map byly publikem obou akcí oceněny.

Z důvodu rostoucích potřeb projektů se Úřad rozhodl podepsat smlouvu o předplatném, která mu umožňuje přístup k neomezenému počtu licencí. Licence FME jsou v současné době využívány většinou v oddělení geodézie, kartografie a GIS v procesech, jako je kontrola kvality fotogrammetrických dat, kontrola kvality dat, zpracování dat a produkce dat. Díky mnoha možnostem automatizace, jako jsou skripty, transformátory, parametrizace, plánování úkolů a řazení do fronty, mohl GUGiK eliminovat iterační úkoly a mnoho procesů se nyní provádí rychleji. FME spravuje databáze a podporuje mnoho formátů prostorových dat. Díky tomu má na GUGiK širokou škálu aplikací.

Proč tento model předplatného?

Model, kdy se licence předplatí, umožňuje vládním úřadům i komerčním společnostem spravovat a plánovat rozpočet jednodušším způsobem s ohledem na dva nebo tři příští roky. Změna poptávky po službách zpracování dat a integraci v každodenním provozu nebo plánování dlouhých projektů je snazší, protože můžete kdykoli použít další licence.

Globema a Safe Software. Jaké jsou výhody?

Globema je oficiálním partnerem Safe Software od roku 2010 a jediným autorizovaným prodejcem FME v Polsku a střední a východní Evropě. V současné době máme status Silver Partner. Jsme hrdí na to, že mezi zaměstnanci Globema jsou odborníci na FME, kteří mají všechny stávající FME certifikáty: FME Desktop Professional, FME Trainer a FME Server Professional.

Chcete se dozvědět více o FME a výhodách používání platformy pro integraci dat? Zajímá vás model předplatného nebo byste chtěli vědět, jaké jsou další dostupné možnosti? Kontaktujte nás! Rádi zodpovíme všechny otázky a navrhneme řešení šité na míru potřebám vaší organizace.